top of page

Meer over VFC

information-white-icon.png

Virtual Flight Center wil graag meer meegeven dan alleen simpelweg vliegen in een VR vlucht simulator. Door spelers eigenaarschap te geven in hun missies worden ze meer uitgedaagd in strategie, samenwerken, ruimtelijk inzicht en creativiteit. Dit is mogelijk dankzij 3 pijlers. Missies, een VR vlucht simulator en kennis. Onderaan staat nog een stukje over de oprichter.

De VR vlucht simulator

In de bouw van de simulator staat de ervaring van de speler bovenaan. De simulator is als het ware om de speler heen gebouwd. En dat is gelukt. Een veel gehoorde kreet is "Dit is realistischer dan ik dacht" en "Dit is intensief!". En als je dan verteld dat je ditzelfde in een achtbaan zou moeten doen, dan valt het kwartje dat straaljager vliegen een zware bezigheid kan zijn. En dat is dan nog los van al het radio verkeer, het managen van je formatie en altijd weten wat er om je heen en op de grond gebeurt. 

simulator-inside-photo.png

De missie

check-results-white-icon.png

Om dichter bij de realiteit te komen dient een speler zelf zijn missie voor te bereiden. Door missie producten te bestuderen stapt een speler dus al met een plan in de simulator. Missie producten beschrijven hoe de situatie is, wat de opdracht is en hoe ze vervolgens hoge resultaten kunnen halen.

 

Missie producten zijn PDF bestanden dat een speler kan downloaden. Hierin zit een landkaart en uitleg over hoe de simulator te vliegen. Door goede voorbereiding is een speler in staat meteen de missie te vliegen.

Missies en missie producten worden door VFC zelf geschreven en geprogrammeerd met grote zorgvuldigheid. Dat betekent dat een

beginner tot aan expert wordt uitgedaagd. Het is dus leuk voor iedereen.

Alle missies worden aan resultaten getoetst. Hierdoor krijgt het vliegen een competitieve ervaring. Zeker als je als team de opdracht vliegt. Erg leuk om te zien en horen hoe 2 spelers met elkaar communiceren, oriënteren en hoe ze de opdracht vliegen. Een top 10 van individuele en team resultaten wordt op de VFC website gepresenteerd. 

Kennis

Dit alles is niet mogelijk als er geen gedegen kennis van zaken is. Het doel is en blijft om een speler zo dicht mogelijk bij de realiteit te brengen en dat hij of zij het gevoel heeft dit te kunnen. Dankzij jarenlange ervaring als militaire instructeur, en ondersteuning van derden, is het geluk om realiteit en plezier dichter bij elkaar te brengen. 

Oprichter

dave-eleveld-luchtmacht-photo.png

Dan een klein stukje over mijzelf. Mijn naam is Dave Eleveld en ben oprichter van VFC. Ik heb 16 jaar ervaring in het militair vliegen. Van loadmaster Chinook tot instructeur. Van team manager tot scenario schrijver. Alles was altijd luchtvaart gerelateerd. Een fantastische en onvergetelijke mooie ervaring.

Tijdens een flight simulator weekend beurs zag ik hoeveel interesse is in het virtueel vliegen. Van desktop simulator tot complete F16 cockpits. Niets was te gek. En het niveau was serieus en ongekend hoog.

Met bestaande producten en mijn kennis ben ik aan de slag gegaan. Enerzijds kijken of ik een simulator kan bouwen waardoor je echt het vlieg gevoel creëert. Aan de ander kant de complexiteit te verlagen zonder in te leveren op realiteit. Wat neer komt op korte uitleg en vliegen maar. 

Ik hoop veel mensen een leuke en leerzame kijk in het militair vliegen mee te geven.

Groetjes Dave

bottom of page